2014. március 28., péntek

Tóbiás és Lili testvér sárkányok


Hugó és Eliot ikerpárunk után megérkezett Tóbiás és Lili, akik ugyan nem ikrek, de testvérek. Lili karcsúbb, balerina alkat, míg Tóbiás erősebb testfelépítésű:)
Rövidesen már kis gazdáik kezeiben játszhatnak.

Tóbiás sárkány


A tegnapi nap megérkezett körünkbe Tóbiás, aki Lili nevű lány sárkány nagy és erős bátyja. Amint az látszik sötét narancssárga-barna-sárga színeivel tekintélyt parancsoló, igazi sárkány harcos az új lakónk.
Rövidesen testvérével Lilivel tovább repülnek gazdáikhoz.

2014. március 26., szerda

párna-plüss brigád

Párna-plüss játékok
Egy kupac párna-plüss:) Különböző fényviszonyok között, de a társaság ugyanaz. Együtt indulnak vándor útnak rövidesen, de útjaik utána elválnak, ezért élvezik az együtt töltött utolsó pillanatokat.

2014. március 25., kedd

Dugó, a Hódító Hód

Hód alakú párna, plüss
Dugó, a Hódító Hód párna-plüss egy csoportos párna-plüss állatka falka utolsó tagja. Hobbija a fa rágás (ceruzákat és hurkapálcikákat tegyétek jó magasra), amit mint a képeken is látjuk kiválóan meg is valósít. Kb 25 cm szóval még erősen növésben van:)

Ui.: Ez ugyanaz a hód csak más a fényviszony, a bundája színe valahol a kettő között van igazából.

2014. március 19., szerda

Foxi a róka-párna



Foxi egy megrendelésre készült állatka. Mivel rókához képest nagy a feje ezért egész nyugodtan rá lehet feküdni és aludni rajta egyet. Biztos feltűnt, hogy különleges szemszíne van, ennek pedig az oka, hogy egy különleges kislány lesz a gazdája. 25 cm magas.

ui: Tudom tudom, ezen a róka formán még dolgozni kell, de alakul:)

Tudor bagoly

Bagoly alakú párna

Megérkezett a Gazdátlan Játékok Otthonába Tudor, aki egy bagoly. Kíváncsi típus az már biztos, ezen kívül rendkívül tudálékos. Mindenesetre szeretni való. Tudor különleges képessége, hogy párnaként is funkcionál mindamellett, hogy rendkívül jól repül ( nem meglepő, hiszen madár). Nem túl nagy, így arra gondolok, hogy egy bagoly fióka lehet. 20x23 cm plusz fülek és lábak.
Gazdáját már meg is lelte:)

2014. március 12., szerda

Amorfka a róka

Amorfka a róka plüss játék


Amorfka a róka a kezdeti próba-vázlata egy készülő meglepetésnek, ami picit nagyobbacska lesz és aludni is lehet majd rajta. Amorfka inkább olyan pont jó kézbevevős, szorítgatós, hurcolászós, esetleg tomahowkként elhajítható plüss. Kivételesen szivacs darálékból épülnek fel a belső szervei és nem hagyományos tömőanyagból, mint a többinél.

2014. március 10., hétfő

Szundikendők egy kupacban

Szundikendők
Még utoljára így egy kupacban a szundikendők csoportja. A Nyál Nyúl úrfi és a két hölgyemény a napokban elindul világot látni. Az egyiküknek a héten születik a gazdája, másikuknak még a gazdára várni kell pár hónapot, de a család már őt is várja és a harmadik nyuszi gazdája már egy egészen nagy fiú (8 hónap már nagy idő) lesz, aki rövidesen egy új játékkal gazdagodik. Ödön a víziló jelenleg várakozó álláspontba helyezte magát:)

Nyál Nyúl úrfi a fiús Nyál Nyúl


Rózsaszín-sárga Nyál Nyúl sikere után, megérkezett a fiúsabb színben pompázó Nyál Nyúl úrfi is. Nála már nem használtam gombot a szeméhez, úgyhogy nincs lenyelhető darabkája. Gazdája még nem is tudja, hogy ez a nyuszi lassan beugrál az életébe. Nemsokára azért rövidesen megismerkedhetnek.

2014. március 8., szombat

Szundikendők kis csoportja

Szundi-kendők kis csoportja

Lassan egy egész kis szundikendő baráti társaság gyűlik össze. Jelenleg Ödön az aki még gazdára vár, mert a nyuszik rövidesen elindulnak születendő gazdájukhoz. Addig is még együtt bandáznak és a gazdátlanság utolsó pillanatait töltik el:)

2014. március 7., péntek

Ödön, a víziló

Víziló formájú szundikendő

Ödön a legfrissebb jövevény a csapatban. Nyál Nyúlhoz hasonlóan ő is kisbabáknak ideális szundi kendő, gyűrhető, rágható, simogatható. Mivel vízben élő állat ezért jól tűri a nedvességet (nyálat).
A színes szalagokba lehet kapaszkodni és fogzás idején az ínynek is enyhülést nyújt:)
Mérete 19x19 cm ami arra utalhat, hogy még csak egy baby vízilóval van dolgunk:)

2014. március 6., csütörtök

Csoportkép

Plüss csoportkép

Csoportkép. Szeretnek így bandázni:) Mellesleg a méretarányok kiválóan látszanak. Legközelebb tornasorba állítom őket:)

Plüss csoportkép II.

2014. március 5., szerda

Nyál Nyúl

Nyúl formájú szundi-kendő lányos színvilággal
Nyál Nyúl koma szintén egy tökéletes baba játék, akinek a gazdája pár hónap és elfoglalja a világban a helyét. Puha, sima, lehet rágni, de a nyálat is nagyon jól tűri:) Színben és formában könnyen változtatható és kivitelezhető baba játék:)

Fogtündérek

Fogtündér plüssök 
A Fogtündér egy olyan plüss, amelyik igazán varázslatos lehet. Sokféle kiegészítője lehet, lehet fiú-lányos is. A legjobb benne, hogy a szájában van egy zseb, ahova a kiesett fogat be lehet rakni és reggelre a Fogtündér hozhat cserébe valamit. A képen látható mindkét Fogtündérnek meglett a gazdája, de bármikor bármilyen formában szükség lehet még Fogtündérekre, és ez könnyen (fog)orvosolható:)
Fogtündérek


A harmadik fogtündér  -aki piros masnis, fehér alapon színes pöttyös szoknyás, varázspálcás- is már a gazdájánál van. Mindketten külön igények szerint készültek a lassan lassan foghullató gazdácskáiknak. Ez a két Fogtündér egy napon indult útnak, itt éppen az indulás előtti utolsó pillanat látható.
Fogtündér



Szalagos felhő-baba játék

Felhő formájú baba játék, szalagokkal


Szalagos felhő még gazdáját kereső baba játék. Különösen jó fogzás idejére, mert a szívárványos szalagok kellemesen dörzsölhetik az ínyt. Jókedvű felhőről van szó, ezen kívül pihe puha. Akár rá is lehet feküdni, ha eléggé kicsi az ember:)

Eleonóra elefánt

Eleonóra egy világjáró zseb-elefánt. Magyarországot is bejárta, de utána meg sem állt Finnországig. Elég nagy fülei vannak, hogy repüljön vele, de ezt a hosszú utat repülővel tette meg inkább.

Dínó baby

A képen látható tenyérnyi plüss egy dínó baby. Nem vagyok benne biztos, de ez a kéztartás arra utalhat, hogy egy T-Rexxel van dolgunk. Reméljük ettől nagyobbra nem nő. Szerencsére elég szelíd példány, még foga sincs.

A sárkány család

Már ismeritek a tagokat. Fenti képen Cornwall és Lili látható kis sárkányukkal Daisyvel. A lenti képen pedig Heroldot fogja közre két fia Hugó és Eliot.

Daisy, a mini sárkány

Pici sárkány plüss
Daisyről azt kell tudni, hogy ő még baby sárkány. Mérete kb fele akkora mint a család többi tagjáé. Ő is a hosszú szőrt és csavart farkat örökölt. A nevéből kiderül, de ha az nem lenne elég árulkodó, akkor a masni leleplezi, hogy Daisy is lány sárkány. Ugrálni és repülni szeret. Mivel kicsi így a mérete tökéletesen alkalmas is a lakáson belüli repdesésre:)

Cornwall sárkány


Sárkány plüss
Bemutatom nektek Cornwallt. Ahogy látjátok színben nagyon hasonlít Hugóra. Ha jobban megnézitek, akkor látszik, hogy Cornwall hosszú szőrű, mint Lili és Herold. Ő is a csavart farkú családi örökséget viszi tovább és nála egy új vonás is megjelent, a csíkos has (lehet majd kialakul a kockás is valakinél :) ). Igazi jótét lélek, ha fáj valamim akkor rögtön elmulasztja. Varázsereje van.

Lulu pici póni

Póni plüss
Azúr sokáig nem maradhatott egyedül, mert mint mondtam elég nyughatatlan típus. Szerencsére Lulu igazi jó kislány. Olyan nyugodt hogy jóformán az ágyból ki sem mászik. Még cutie markja nincs, de feltételezhetően, amint elég idős lesz hozzá, egy piros virág lesz az.

Lili, a lány sárkány

Sárkány plüss
Senki ne gondolja, hogy a sárkányok csak fiúk. Lili az első dokumentált lány sárkány :) Egy kislány lett a gazdája (mily meglepő :) ), aki remélhetőleg, amint megkapja nagyon fog neki örülni. Lili olyan hosszú szőrű sárkány, mint Herold. Szinten a csavart farkú vérvonal tagja. Kedvenc hobbija a balett, ami meglátszik különösen a jobb alsó képen a tartásán.

Eliot sárkány


Sárkány plüss
Testvérétől eltérően Eliot sokkal nyugodtabb típus. Szeret ő is utazni, de kifejezetten a dunántúli térséget kedveli. Színe is a nyugalmat sugallja és ez nem véletlen. Hugótól sokkal nyugodtabb, de azért ő is keresi a kalandokat:)

Hugó sárkány



Sárkány plüss
Attól, hogy ikrek még külön egyéniségek, ezért külön külön is mondanék róluk pár szót. Hugó kifejezetten szeret utazgatni. Jóformán már az ország minden zegzugát bejárta és gyanítom ezt a szokását most ideiglenesen felfüggeszti, amíg pár hónapos gazdája meg nem barátkozik a két lábon járás világával:)
Fontos mg, hogy elmondjam nektek, ő az első csavart farkú sárkány. Ez a család egyik ágára jellemző csak, ám ez az ág a nagyobb:)

Hugó és Eliot sárkányok


Sárkány plüssök
Hugó és Eliot már gazdára leltek. Ők az iker sárkányok és senki előtt sem titok, hogy Herold az apukájuk. A különbség csak színben lelhető fel és a szőrük hosszában. Ez a két gazfickó kicsit rövidebb szőrű, de még így is puha állatka. Új gazdájuktól úgy tudom, hogy szeretnek az álomba ringatásban segédkezni és ezt nagyon is jól csinálják.

Herold a sárkányok atyja


Sárkány plüss
Ő itt Herold. Meglehetősen nagy sikernek örvendett miután elkészült, ezért már egy egész nagy családja van azóta. Puha, ölelgetnivaló, színes, barátságos jószág. Készítése hosszadalmas folyamat, de megéri. Kedvenc időtöltése az alvás, ezért, aki fázós és éjjelente örülne, ha egy igazi sárkányban lévő tűz melegítené, annak különösen ajánlom, Herold barátainak örökbefogadását.

Fogatlan, az Így neveld a sárkányodat című meséből.

Saját készítésű plüss játék, Fogatlan az Így neveld a sárkányodból

Fogatlan egy nehéz vizsga felkészülése alatt készült, ezért új nevet kapott. Golgi, mert a testvérem erről tanult és Komplex, mert az én vizsgám neve ez volt. A mi kis Golgi Komplexünk egy alkarnyi sárkány. Igazi baby sárkány, habár már a tojáshéj nincs a fenekén, de azért a szemén látni, hogy nagyon új neki még ez a világ. Hatalmas szárnyaival szeretne repülni, de mivel az ehhez szükséges farok uszonya csonka ezért nem repdes. Ettől függetlenül,úgy vélem, hogy jól érzi magát.

Ez a Te kicsi pónid?

Azúr kicsi póni plüss saját készítésű játék
Ugye a mi otthonunk ezeknek a kis plüssöknek is Otthont nyújt. Nem ez nem a Te kicsi pónid, mert  Azúr gazdája én vagyok, de hozzá hasonló póniknak lehet, hogy valahol ott lapul a gazdája a monitor mögött és csak most ismer rá, hogy Azúr akár lehetne az ő kicsi pónija is:)
Azúrt egy mindig mosolygó, pihe, puha, eleven póninak mondhatom. Olyannyira izgága, hogy hiába rakom le valahova, mindig elkóborol. Nagyon érdeklődő azt meg kell hagyni:)

Tódor, az első mackó

Tódor plüss maci





Hosszú út vezetett oda, hogy sokféle játékot megalkossunk. Az első Tódor volt. 2013 Karácsonya és Szilvesztere között született. Mind a négy végtagja mozgatható. Az alapanyagokat a testvéremtől kaptam, de én keltettem életre. Tódor egy bölcselkedő, jámbor mackó. Mindig gondolkodik valamin. Leggyakrabban azon morfondírozik, hogy a világot hogyan lehetne bejárni. Ehhez társakat is toboroz a játékok körül. Igazi vezér egyéniségnek mondható:)

Üdvözöllek

Üdvözlök mindenkit a Gazdátlan Játékok Otthonában!

Ez a blog azért jött, létre, hogy megmutassa, milyen kézzel készült játékokat alkotunk. Remélem mindenki talál olyat, amelyik elnyeri tetszését, megmosolyogtatja, felidéz egy kellemes gyermekkori emléket vagy egyszerűen megfogalmazódik benne, hogy a gazdája szeretne lenni valamelyik jövevénynek.

Kellemes nézelődést!