2014. december 28., vasárnap

After Eight fiús Nyál Nyúl

Nyál Nyúl szundikendő
Újabb Nyál Nyúl pihent meg kis otthonunkban. After Eight színvilágú, meglehetősen férfias vonásokkal. A napokban már útnak is indult új kis pajtásához.

Nyúlcipő


Tesómnak Karácsonyi ajándék. Már fel is húzta a nyúlcipőt és tetszik neki:)

2014. december 16., kedd

Fogatlan éjfúria sárkány sapkák inváziója

Fogatlan éjfúria sárkány sapkák - Toothless night fury hats 

Pingvin párna-plüss

Pingvin párna-plüss
Azt hiszem ez a kis pingvin az eddigi legcukibb párna-plüss, aki otthonunkba jött:) Pár hónapos gazdája remélem jó hasznát veszi majd.

Fogatlan sárkány és minyon/minion sapka

Fogatlan sárkány és minyon/minion sapka

8 éves iker lányok anyukája megálmodta. Sál is lesz hozzá:)

2014. december 11., csütörtök

Fogatlan éjfúria sárkány sapka

Éjfúria sárkány sapka

Akkor most ezennel lelepleződtem. Szóval aki a plüssöket varrja, azaz én így nézek ki. Sajnos modell nem állt rendelkezésemre, így kénytelen voltam a sapka bemutatásának ezt a módját alkalmazni. Koncentráljatok a sapkára:)  Próbáltam a lehető legtöbb irányból lefényképezni, hogy látszódjon, hol milyen tüske van.
Polár, puha, meleg és természetesen nagyon sárkányos:)

Fogatlan éjfúria sárkány kollekcióm bővült egy sapkával

Fogatlan éjfúria sárkány kollekció
Amint látjátok, jelenleg a kollekció új darabbal bővül. Eddig volt a normál méretű éjfúria, a mini méretű és most egy sapkával egészítettem ki a hidegre való tekintettel.
Egyébként a sapka csak prototípusnak készült. A mini sárkány egy remek pár évfordulós ajándékaként fog új helyre költözni a napokban.
A normál méretű sárkány pedig szintén a napokban kel vándor útra, de csak Karácsonykor kerül a végleges gazdihoz.

Elnézést az eltűnésért

Bocsánat mindenkitől, aki várta az új képeket. Vannak csak zavar támadt az erőben és nem volt időm feltöltögetni, de már rakok is fel új képeket:)

2014. szeptember 6., szombat

Golgi Komplex éjfúria Veszprémi kalandjai


Golgi Komplex az első éjfúria, amit még kézzel készítettem teljes egészében. Emiatt a szárny barázdák máshogy vannak varrva, mint az azóta készülteknek. Kicsit csámpás, kicsit gerincferdült, de a miénk:)


Golgi Komplex nevű éjfúria plüss (mintapéldány)


Golgi Komplex nevű éjfúria plüss (mintapéldány)

Golgi Komplex nevű éjfúria plüss (mintapéldány)

Golgi Komplex nevű éjfúria plüss (mintapéldány)

Golgi Komplex nevű éjfúria plüss (mintapéldány)

Golgi Komplex nevű éjfúria plüss (mintapéldány)


Golgi Komplex nevű éjfúria plüss (mintapéldány)

Újabb Fogatlan sárkány plüss


Fogatlan éjfúria plüss - Toothless night fury plush
Ez a Fogatlan sárkány plüss is szülinapos, így oklevéllel és szülinapi dobozban várja a gazdáját. Reméljük mielőbb átveszi a gazdája, mert már 2 hete egy dobozban várakozik rá.
A kép minőségéért elnézést, sajnos sietősen fotóztam.

Ezúton is Boldog szülinapot Ricsi!

Nyál nyúl és szalagos felhőcske



Nyál Nyúl és Szalagos felhőcske együtt indulnak egy 4-5 hónapos pici babához, hogy vigyázzanak rá:)

Újabb Nyál Nyúl

Nyál nyúl szundi-kendő

Nyál Nyúl szundi-kendő ebben a színkombinációban először készült. Barátjával felhőcskével haladnak tovább rövidesen, hogy egy kisbaba életét bearanyozzák. Nyál Nyúl a többi társától eltérően a sarkoknál egyenes, nincs mancsa.

Köszönöm és türelem

Kedves Mindenki!

Köszönöm a sok dícsérő és érdeklődő e-mailt. Igyekszem mindenkinek mielőbb válaszolni!

2014. augusztus 25., hétfő

Legutóbbi szülinapos Éjfúria-Fogatlan így kelt útra

Így kelt útra:) Végül nem ezt hanem egy zöld papírt vitt magával (azonos szöveggel), ami igazolja, hogy ki a gazdája és játszótársa és azt is, hogy mikor kel ki a tojásból (gazdája születési idejével megegyező napon, ezért még a képen látható sárkány tulajdonképpen a tojásban van és 1 hét múlva kel majd ki) és a nevének is ki van hagyva hely:) Ezúton is gratulálunk a gazdájának Örsnek!

2014. augusztus 20., szerda

Süsü


Készülési idejét tekintve "Süsü" rekordot döntött. Sokáig időzött nálunk, de csak míg készült. Miután végleges formát öltött 1 napon belül tovább is állt:)
Süsü különlegessége, hogy neki haja is van:)

2014. augusztus 8., péntek

Fogatlan-éjfúria

Fogatlan éjfúria plüss (Toothless plush)
Újabb sárkánnyal bővült a csapat. Ez az éjfúria még 1 hétig nyaral nálunk aztán tovaszáll. Reméljük új gazdája tudja, hogyan kell nevelni:)
Boldog szülinapot Örs:)






2014. július 22., kedd

Blog megjelenítés

Kedves Olvasók!

Sajnos úgy néz ki, hogy a Firefox böngészőnek nem tetszik a blog, ezért nem mindig akarja megjeleníteni a képeket, ezért javaslom a Google Chrome használatát, ha minden képet szeretnétek látni.

2014. július 21., hétfő

Mini Fogatlan sárkány

Mini Fogatlan éjfúria plüss sárkány

Fogatlan plüss sárkányok

Fogatlan plüss sárkányok

Mini Fogatlan plüss sárkány éjfúria

2014. május 28., szerda

Itt vagyok csak tanulok

Aki hiányolná az új játékokat ne izguljon. Amint lement az államvizsgám újra belevágok az alkotásba :)

2014. április 24., csütörtök

Ralph (Lauren) sárkány

plüss sárkány

A napokban új látogatónk van méghozzá nem is akárki. Ralph, Ralph Lauren a mi kis vendégünk. Egy hetet szándékszik eltölteni otthonunkban majd továbbáll, hogy barátkozzon az új lakóhelyével és várja a gazdája Botond érkezését (ez utóbbira néhány hónapot még várnia kell).

2014. április 15., kedd

Közvélemény-kutatás eredménye

A mini igény felmérő kutatásomból a csekély létszámú szavazó egyenlő arányban szavazta meg, hogy készítsek több fiús plüsst és még több babáknak szánt plüsst.
Ezért a következő egy hónapban ilyen jellegű játékokból próbálok majd többet csinálni, de természetesen azokat a képeket is folyamatosan töltöm fel, amelyek az eddigi kívánságok alapján éppen elkészülnek ( a napokban egy világoskék-sötétkék Eliot típusú sárkány várható).

2014. április 6., vasárnap

Fogtündér IV.

Fogtündér plüss
Újabb Fogtündérrel bővült a családi kör. Igaz csak 3 napra pihen meg nálunk, aztán megy is tovább, hogy a szájában lévő kis zsebbe helyezett kihullott fogacskákért reggelre már némi jutalmat hagyjon.

2014. április 4., péntek

Johann sárkány


Sárkány plüss

Johann egy jól táplált, viszonylag gyenge izomzatú sárkány fiú. Az egyenes farkú családfa ágat képviseli. Daisy a mini sárkány bátyja, ami a színbeli egyezésből teljesen világos, mondani sem kell. Habár Johann nem nagy híve a mozgásnak, utazni azért szeret, ezért az ország északnyugati csücskéig is akár elrepül, hogy kis gazdája karjaiba kerülhessen.

2014. április 2., szerda

Nyelefánt alias Nyál Elefánt

Elefánt szundikendő
Nyelefánt a pihe puha szundikendő, már nagyon várja Lilit a gazdáját, aki pár hónap és megszületik. Teljesen baba barát, gomb mentes, nincs lenyelhető része, az "L" betű és a belső fül selymes, domború körülötte a varrás. Ezeken kívül egy rövidebb és egy hosszabb szőrű anyagból készült, hogy változatos tapintása legyen:)
Használd egészséggel Lili:)

2014. március 28., péntek

Tóbiás és Lili testvér sárkányok


Hugó és Eliot ikerpárunk után megérkezett Tóbiás és Lili, akik ugyan nem ikrek, de testvérek. Lili karcsúbb, balerina alkat, míg Tóbiás erősebb testfelépítésű:)
Rövidesen már kis gazdáik kezeiben játszhatnak.

Tóbiás sárkány


A tegnapi nap megérkezett körünkbe Tóbiás, aki Lili nevű lány sárkány nagy és erős bátyja. Amint az látszik sötét narancssárga-barna-sárga színeivel tekintélyt parancsoló, igazi sárkány harcos az új lakónk.
Rövidesen testvérével Lilivel tovább repülnek gazdáikhoz.

2014. március 26., szerda

párna-plüss brigád

Párna-plüss játékok
Egy kupac párna-plüss:) Különböző fényviszonyok között, de a társaság ugyanaz. Együtt indulnak vándor útnak rövidesen, de útjaik utána elválnak, ezért élvezik az együtt töltött utolsó pillanatokat.

2014. március 25., kedd

Dugó, a Hódító Hód

Hód alakú párna, plüss
Dugó, a Hódító Hód párna-plüss egy csoportos párna-plüss állatka falka utolsó tagja. Hobbija a fa rágás (ceruzákat és hurkapálcikákat tegyétek jó magasra), amit mint a képeken is látjuk kiválóan meg is valósít. Kb 25 cm szóval még erősen növésben van:)

Ui.: Ez ugyanaz a hód csak más a fényviszony, a bundája színe valahol a kettő között van igazából.

2014. március 19., szerda

Foxi a róka-párna



Foxi egy megrendelésre készült állatka. Mivel rókához képest nagy a feje ezért egész nyugodtan rá lehet feküdni és aludni rajta egyet. Biztos feltűnt, hogy különleges szemszíne van, ennek pedig az oka, hogy egy különleges kislány lesz a gazdája. 25 cm magas.

ui: Tudom tudom, ezen a róka formán még dolgozni kell, de alakul:)

Tudor bagoly

Bagoly alakú párna

Megérkezett a Gazdátlan Játékok Otthonába Tudor, aki egy bagoly. Kíváncsi típus az már biztos, ezen kívül rendkívül tudálékos. Mindenesetre szeretni való. Tudor különleges képessége, hogy párnaként is funkcionál mindamellett, hogy rendkívül jól repül ( nem meglepő, hiszen madár). Nem túl nagy, így arra gondolok, hogy egy bagoly fióka lehet. 20x23 cm plusz fülek és lábak.
Gazdáját már meg is lelte:)

2014. március 12., szerda

Amorfka a róka

Amorfka a róka plüss játék


Amorfka a róka a kezdeti próba-vázlata egy készülő meglepetésnek, ami picit nagyobbacska lesz és aludni is lehet majd rajta. Amorfka inkább olyan pont jó kézbevevős, szorítgatós, hurcolászós, esetleg tomahowkként elhajítható plüss. Kivételesen szivacs darálékból épülnek fel a belső szervei és nem hagyományos tömőanyagból, mint a többinél.

2014. március 10., hétfő

Szundikendők egy kupacban

Szundikendők
Még utoljára így egy kupacban a szundikendők csoportja. A Nyál Nyúl úrfi és a két hölgyemény a napokban elindul világot látni. Az egyiküknek a héten születik a gazdája, másikuknak még a gazdára várni kell pár hónapot, de a család már őt is várja és a harmadik nyuszi gazdája már egy egészen nagy fiú (8 hónap már nagy idő) lesz, aki rövidesen egy új játékkal gazdagodik. Ödön a víziló jelenleg várakozó álláspontba helyezte magát:)

Nyál Nyúl úrfi a fiús Nyál Nyúl


Rózsaszín-sárga Nyál Nyúl sikere után, megérkezett a fiúsabb színben pompázó Nyál Nyúl úrfi is. Nála már nem használtam gombot a szeméhez, úgyhogy nincs lenyelhető darabkája. Gazdája még nem is tudja, hogy ez a nyuszi lassan beugrál az életébe. Nemsokára azért rövidesen megismerkedhetnek.

2014. március 8., szombat

Szundikendők kis csoportja

Szundi-kendők kis csoportja

Lassan egy egész kis szundikendő baráti társaság gyűlik össze. Jelenleg Ödön az aki még gazdára vár, mert a nyuszik rövidesen elindulnak születendő gazdájukhoz. Addig is még együtt bandáznak és a gazdátlanság utolsó pillanatait töltik el:)

2014. március 7., péntek

Ödön, a víziló

Víziló formájú szundikendő

Ödön a legfrissebb jövevény a csapatban. Nyál Nyúlhoz hasonlóan ő is kisbabáknak ideális szundi kendő, gyűrhető, rágható, simogatható. Mivel vízben élő állat ezért jól tűri a nedvességet (nyálat).
A színes szalagokba lehet kapaszkodni és fogzás idején az ínynek is enyhülést nyújt:)
Mérete 19x19 cm ami arra utalhat, hogy még csak egy baby vízilóval van dolgunk:)

2014. március 6., csütörtök

Csoportkép

Plüss csoportkép

Csoportkép. Szeretnek így bandázni:) Mellesleg a méretarányok kiválóan látszanak. Legközelebb tornasorba állítom őket:)

Plüss csoportkép II.

2014. március 5., szerda

Nyál Nyúl

Nyúl formájú szundi-kendő lányos színvilággal
Nyál Nyúl koma szintén egy tökéletes baba játék, akinek a gazdája pár hónap és elfoglalja a világban a helyét. Puha, sima, lehet rágni, de a nyálat is nagyon jól tűri:) Színben és formában könnyen változtatható és kivitelezhető baba játék:)

Fogtündérek

Fogtündér plüssök 
A Fogtündér egy olyan plüss, amelyik igazán varázslatos lehet. Sokféle kiegészítője lehet, lehet fiú-lányos is. A legjobb benne, hogy a szájában van egy zseb, ahova a kiesett fogat be lehet rakni és reggelre a Fogtündér hozhat cserébe valamit. A képen látható mindkét Fogtündérnek meglett a gazdája, de bármikor bármilyen formában szükség lehet még Fogtündérekre, és ez könnyen (fog)orvosolható:)
Fogtündérek


A harmadik fogtündér  -aki piros masnis, fehér alapon színes pöttyös szoknyás, varázspálcás- is már a gazdájánál van. Mindketten külön igények szerint készültek a lassan lassan foghullató gazdácskáiknak. Ez a két Fogtündér egy napon indult útnak, itt éppen az indulás előtti utolsó pillanat látható.
Fogtündér



Szalagos felhő-baba játék

Felhő formájú baba játék, szalagokkal


Szalagos felhő még gazdáját kereső baba játék. Különösen jó fogzás idejére, mert a szívárványos szalagok kellemesen dörzsölhetik az ínyt. Jókedvű felhőről van szó, ezen kívül pihe puha. Akár rá is lehet feküdni, ha eléggé kicsi az ember:)

Eleonóra elefánt

Eleonóra egy világjáró zseb-elefánt. Magyarországot is bejárta, de utána meg sem állt Finnországig. Elég nagy fülei vannak, hogy repüljön vele, de ezt a hosszú utat repülővel tette meg inkább.

Dínó baby

A képen látható tenyérnyi plüss egy dínó baby. Nem vagyok benne biztos, de ez a kéztartás arra utalhat, hogy egy T-Rexxel van dolgunk. Reméljük ettől nagyobbra nem nő. Szerencsére elég szelíd példány, még foga sincs.

A sárkány család

Már ismeritek a tagokat. Fenti képen Cornwall és Lili látható kis sárkányukkal Daisyvel. A lenti képen pedig Heroldot fogja közre két fia Hugó és Eliot.

Daisy, a mini sárkány

Pici sárkány plüss
Daisyről azt kell tudni, hogy ő még baby sárkány. Mérete kb fele akkora mint a család többi tagjáé. Ő is a hosszú szőrt és csavart farkat örökölt. A nevéből kiderül, de ha az nem lenne elég árulkodó, akkor a masni leleplezi, hogy Daisy is lány sárkány. Ugrálni és repülni szeret. Mivel kicsi így a mérete tökéletesen alkalmas is a lakáson belüli repdesésre:)